The Bride of Frankenstein (1935)

The Bride of Frankenstein (1935)

The Bride of Frankenstein (1935)

ONLINE SA PREVODOM

O FILMU: Ispostavlja se da su dr Frankenštajn i njegovo čudovište živi, a ne ubijeni kako se ranije verovalo. Dr Frankenštajn želi da se okane zlih eksperimenata, ali kada mu ludi naučnik, dr Pretorius, kidnapuje ženu, doktor Frankenštajn je prisiljen da mu pomogne da stvori novo stvorenje, ženu, da bude pratilac čudovišta.
Sarkastični nastavak Frankensteina koji je režirao James Whale po imenu Bride of Frankenstein (1935) nadmašio je original – čarobna mešavina banalnog (i izvrnutog) crnog humora, klasične strave i nezaboravnih likova – uključujući Elsa Lanchester, žena glumca Charles Laughtona u dve uloge: spektakularne mlade sa frizurom Nefertiti i autorke Frankenstein-a Mary Shelley. Ernest Thesiger je odigrao najbolju ulogu – doktora Pretorijusa, sa najpamtljivijom scenom: prvim susretom Čudovišta i mlade – propraćen njenim stravičnim vriskom

ABOUT MOVIE: Mary Shelley reveals the main characters of her novel survived: Dr. Frankenstein, goaded by an even madder scientist, builds his monster a mate.

IMDB: 7.8

LINK ZA GLEDANJE FILMA

LINK FOR WATCHING MOVIE